Blijvend afvallen met een gewichtsconsulent

 fruit-2305192_960_720

Vaak vragen mensen mij wat doet een gewichtsconsulent. Dit is niet met een paar woorden uit te leggen. Lees verder en je hebt het antwoord.

Gedragsverandering 

Er zijn al diverse dieetboeken en dieetprogamma’s die behulpzaam zijn bij het afvallen. Wat deze dieetboeken en progamma’s missen is de aandacht voor gedragsverandering. Mensen vallen af voor een tijdje. Vaak komen ze daarna weer aan. Heel frustrerend.

Gewichtsproblemen

Cliënten met gewichtsproblemen worden door mij geadviseerd en begeleid in het aanpassen van hun leefstijl op het gebied van voeding en beweging.

Ik ondersteun de cliënt in gedragsverandering door een voorlichtende, sturende en coachende rol. Ik denk mee over de noodzakelijke aanpassingen in de voeding en hoe die aansluiten bij wensen en voorkeuren van de cliënt. Ik maak hierbij gebruik van verschillende, op de cliënt toegesneden begeleidings- en motivatietechnieken.

Kennis

Als gewichtsconsulent ben ik voldoende opgeleid en kundig om deze mensen te kunnen adviseren en begeleiden naar een gezond gewicht en een gezonde leefstijl.

Ik vind het belangrijk om een goede vertrouwensrelatie met mijn cliënten op te bouwen. Dit is essentieel voor een goede en effectieve begeleiding. Ik ga daarom integer, vertrouwelijk en zorgvuldig om met informatie en gegevens van de cliënt.

Als gewichtsconsulent ben ik op de hoogte van (nieuwe) kennis, inzichten en ontwikkelingen op het gebied van voeding.

Om aangesloten te zijn bij de BGN dat is de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland dien ik te voldoen aan de nascholingseis van de beroepsvereniging.Wat inhoud dat ik voortdurend bijscholingen/ nascholingen moet volgen om mijn kennis up to date te houden.

Wil je meer informatie over mijn werkwijze of wil je zelf graag minder kilo’s op de weegschaal? Neem dan geheel vrijblijvend  contact mij met op.