Afvallen? Richt je op wat je wel mag eten!

1527860786974

Je kent het gevoel vast wel. Je hebt besloten om een een aantal kilo’s te gaan afvallen en je wilt  gezonder gaan eten. Even geen snacks en snoep of niet meer ’s avonds de koelkast induiken. En zeker geen chocolade meer eten. Meestal dan blijven die lekkere verleidingen de hele dag door je hoofd gaan. Want wat gebeurt er als iemand tegen je zegt dat je niet aan een roze olifant mag denken? Precies!

Wat je aandacht geeft groeit

Je hebt het jezelf vast ook wel eens horen zeggen: ‘Nee, dat mag ik niet. Ik ben aan het lijnen en ik mag geen taart’. Als jij je richt op wat je niet wilt is dat juist wat je krijgt. Je gedachten richten zich op die zaken die je voor jezelf als verboden hebt bestempeld en prompt zijn ze overal om je heen.

‘Ik mag geen … ‘

Taalgebruik als ‘Ik mag geen …’laat het ook nog eens lijken alsof de keuze je door een ander is opgelegd, alsof iemand anders je het verboden heeft. Hiermee leg je de verantwoordelijkheid buiten jezelf en dat maakt je keuze een stuk minder krachtig!

Beslis zélf en maak eigen keuzes in je leefstijl en spreek het uit in krachtige bewoordingen.

Vervang alles wat je van jezelf niet mag door datgene waarvoor je vanaf nu wél kiest. ‘Ik kies ervoor om een biscuitje te eten’ in plaats van ‘Ik mag geen taart meer’. ‘Ik kies ervoor om iedere ochtend fruit bij mijn ontbijt te eten’, ‘ik kies ervoor om elke dag 30 minuten buiten te wandelen’, ‘ik kies ervoor om elke dag groente te eten’.

Het werkt echt!

Je zult merken dat deze manier van het verwoorden van je keuzes je helpt om je aandacht te richten op dat wat je wél wilt voor jezelf en ondersteunend werkt bij het uitvoeren van die keuzes.

Waar kies jij vanaf nu voor?