Bewezen gezondheidsvoordelen van avocado

avocado-878958_960_720

Avocado is een groene, peervormige vrucht. Het zit boordevol met gezonde vetten, vezels en verschillende belangrijke voedingsstoffen.

De meeste vruchten bestaan voornamelijk uit koolhydraten, terwijl avocado veel gezonde vetten bevat.

Het eten van  avocado heeft gunstige effecten op de gezondheid.

Avocado is ongelooflijk voedzaam. In 100 gram avocado zit: Vitamine K: 26% van de ADH,Vitamine E: 10% van de ADH, Foliumzuur: 20% van de ADH, Vitamine C: 17% van de ADH, Kalium: 14% van de ADH, Vitamine B5: 14% van de ADH, Vitamine B6: 13% van de ADH.

Avocado zit vol met gezonde enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Avocado’s en avocado-olie bevatten veel enkelvoudig onverzadigd oliezuur, een ‘hart gezond’ vetzuur waarvan wordt aangenomen dat het één van de belangrijkste redenen is voor de gezondheidsvoordelen van deze olie. Met het eten van avocado verbeter je de waardes van LDL -en HDL- cholesterol, evenals bloedtriglyceriden

Avocado’s hebben een hoog vezelgehalte. Vezels kunnen verschillende belangrijke voordelen hebben voor gewichtsverlies.

Eet je huid mooi met avocado’s. De antioxidanten in avocado’s ontgiften je lichaam en verwijderen alle giftige stoffen die de neiging hebben om je huid voortijdig te verouderen.

Eet per dag een kleine, of  als je een  grote avocado’s hebt, een halve. De andere helft bewaar je gewikkeld in aluminiumfolie in de koelkast.

Met avocado’s kun je de lekkerste gerechten maken.
Een avocado in plakjes op een volkorenboterham.
Plakjes avocado op een omelet
Avocado in plakjes in de salade, of maak een heerlijke dressing van avocado.