Blijvend afvallen

 

macaron-2462247_960_720Hoe af te vallen?! Dat is vaak de grote vraag waar mensen mee zitten. Deze vraag laat al zien dat bij veel mensen de focus erg ligt op het verliezen van kilo’s. Dit is heel begrijpelijk, want voor veel mensen is dit een belangrijk doel. Een kenmerk van mijn manier van begeleiden is dat we naast het letten op de kilo’s, ook de aandacht richten op het eetgedrag zoals dat nu is. We beginnen daarom met een uitgebreide intake. Om je goed te kunnen helpen, moeten we immers eerst een goed beeld krijgen van wanneer en waarom het misgaat. Het is ook belangrijk om te weten welk type eter je bent.

Je hebt verschillende soorten eters.

Externe eter

Je kunt prikkels van buitenaf die met eten te maken hebben moeilijk weerstaan. Dit gaat vaak onbewust. Je ruikt een kroket en wilt er zelf ook een.

Emotie eter

Je eet uit verdriet of uit frustratie.

Lijngerichte eter

Je bent voortdurend bezig met eten, je gewicht en calorieën tellen. Door het volgen van vele diëten heb je vaak een andere kijk op voeding gekregen. Voeding is een vijand geworden waarmee voortdurend strijd gevoerd moet worden. Echt zonder schuldgevoel genieten van een uitgebreide maaltijd of lekkers is er niet bij.

Als eenmaal duidelijk is wat de oorzaak is van je verkeerde eetgedrag, dan gaan we aan de slag met het aanpakken van dit probleem of deze problemen.

Afhankelijk van wat bij jou precies de oorzaak is maak ik gebruik van cognitieve gedragstherapie (exposure en response prevention) of werken we aan praktische veranderingen van je levensstijl. Daarbij ga ik je helpen met het aanleren van nieuw gedrag en het afleren van oude gewoontes en het stellen van haalbare doelen. Zo ervaar je succes en dat geeft je weer de nodige motivatie om door te kunnen gaan.

Afvallen en slank te blijven!

Afvallen op korte termijn is iets heel anders dan afvallen en slank blijven. Afvallen lukt vaak wel, maar het effect is vaak tijdelijk omdat de aanpassingen die je doet van tijdelijke aard zijn. Wil je blijvend resultaat, dan zal je blijvende veranderingen moeten doorvoeren! Aangezien mijn behandelingen op dat laatste zijn gericht zal je niet in enkele weken heel veel gewicht verliezen. In plaats daarvan werken we samen aan het ontwikkelen en leren vasthouden van een gezonde levensstijl die je wilt en kunt blijven vasthouden. De kilo’s volgen dan vanzelf!

Wil je meer informatie neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakings gesprek.

Consulten kunnen vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering en hebben geen invloed op het eigen risico.