Eet wat je wilt en zoveel je wilt

apple-196935__340

Geef jezelf af en toe toestemming om eens te eten van jou favoriete eten. Eet wat je wilt en zoveel je wilt. Ik hoor je denken: Maar daar wordt ik toch moddervet van? Helaas is dit een veelvoorkomende belemmerende gedachte.

Teveel opletten

Het feit dat we teveel op onze porties proberen te letten, dat we maaltijden overslaan om minder te eten, is een reden waarom je je uiteindelijk overeet en ongecontroleerd gaat snacken.

Besef dat je juist al die lekkere dingen duizend keer zo aantrekkelijk maakt als je ze steeds probeert te vermijden.

Overeten en veel snacken wordt doorgaans gevoed door de (onbewuste) overtuiging dat je nu of nooit moet genieten van eten. Omdat je morgen weer moet opletten en aan de lijn moet doen.

Gezond of ongezond

Als je alleen maar eet wat andere mensen bestempeld hebben als ‘gezond’ blijft er erg veel over om te missen en naar te verlangen. Probeer daarom de stempels ‘gezond’ en ‘ongezond’ los te laten en besef dat er in een uitgebalanceerd eetpatroon ruimte is voor alles wat je lekker vind.
Je komt immers niet aan van iets wat je eet, maar van het feit dat je er teveel van eet.

Tip: Van grote borden wordt 20% meer gegeten omdat de porties kleiner lijken. Eet van kleine borden, ongemerkt ga je minder eten.