Is donkerbrood altijd 100 % volkorenbrood?

bread-399286_960_720

Het verschil tussen donkerbrood en volkorenbrood ligt in het gebruik van volkoren meel en/of bloem.

Volkorenbrood

Volkorenbrood is voor 100 procent gemaakt van volkoren meel, terwijl donkerbrood bestaat uit een combinatie van volkoren meel en bloem. Meestal is dat in een verhouding van 50/50.

Voedingswaarde 

Dit beïnvloedt ook de voedingswaarde van de broden. Volkoren meel is gemaakt van de gehele graankorrel en bevat daarom de meeste vezels, vitamines en mineralen.

Omdat volkorenbrood volledig gemaakt is van volkoren  meel en donkerbrood maar voor een deel, bevat volkorenbrood meer voedingsstoffen dan bruinbrood.

Let op de informatie op het etiket 

Bij voorverpakt brood staat de informatie op het etiket.  Door op het etiket te kijken, kun je zien welke ingrediënten de bakker heeft gebruikt. Naast de warenwettelijke aanduiding van het brood (volkorenbrood) zie je als eerste ingrediënt volkoren meel staan.

Zo weet je dus altijd zeker dat volkorenbrood ook echt gemaakt is van de hele graankorrel. Voor 100 procent!