Met deze tips eet je gemakkelijk meer groente en fruit

paprika-3212137_960_720


Eet van het seizoen

Eet volgens de seizoenen, dat is goed voor je portemonnee en het milieu. In het najaar kun je bijvoorbeeld volop tomaten, wortels, spruitjes, prei, bloemkool en pompoen eten. Appels en peren zijn er het hele jaar uit eigen land. Klik hier voor recepten.

Pot of blik is ook goed
Als je niet altijd vers koopt, is ingevroren of uit blik of pot ook prima, mits er geen zout en suiker is toegevoegd. Lees het etiket daar staat allen voedingsinformatie op.

250 gram groente is best veel om bij één maaltijd te eten, dus lunch een keer met een salade of neem groente als tussendoortje met een gezonde dip van bijvoorbeeld humus. Of doe ’s ochtends groente in een omelet en fruit in je yoghurt of kwark. Eet bij elke warme maaltijd een schaaltje rauwkost wat je eenvoudig aanmaakt met een gezonde dressing.

Maak er een gewoonte van om bij elke lunch fruit te eten. Eet je ‘s middags nog een stuk fruit dan kom je al aan de aanbevolen 2 stuks fruit per dag!