Ontbijttips

berries-1846085_1920

Een gezond ontbijt bomvol voedingsstoffen is een goed begin van de dag. Het zorgt ervoor dat je lang verzadigd bent en minder snel gaat snacken. Maar hoe ziet een gezond ontbijt er eigenlijk uit?

Met de volgende tips stel je een gezonde start van de dag samen!

  1. Tijd: neem de tijd voor je ontbijt. Zorg dat je even hebt om rustig te zitten en je te concentreren op het eten.
  2. Variatie: een boterham met kaas is een prima ontbijt, maar wissel dit ook eens af met ander beleg of een zuivelontbijt. Je kunt ook variëren door verschillende soorten fruit of yoghurt-toppings te gebruiken.
  3. Verzadiging: zorg ervoor dat je ontbijt goed vult. Dit bereik je door eiwitten, vetten en vezels te eten. Je zult merken dat een boterham met (pinda)kaas, ei, yoghurt met noten of een cracker met avocado veel beter vult dan een beschuit met jam of vruchtenyoghurt.
  4. Kies volkoren: dat vezels gezond zijn weten we inmiddels wel. Als je ervoor zorgt dat je al flink wat vezels binnenkrijgt bij je ontbijt begin je de dag goed en kunnen je darmen goed hun werk doen. Kies dus volkorenproducten, fruit en havermout.
  5. Drink erbij. Na een nacht slapen waarbij je veel vocht verliest is het belangrijk om dit ’s ochtends weer aan te vullen. Neem naast je kopje koffie of thee dus ook een flink glas water om de dag gehydrateerd te starten!

Ontbijttips:

  • Havermout met (plantaardige) melk, banaan en een lepel notenpasta
  • (Plantaardige) yoghurt met muesli en een appel
  • Twee getoaste volkorenboterhammen, één met kaas en één met ¼ geprakte avocado
  • Omelet van 2 eieren met 100 g Italiaanse wokgroenten en een plakje gesmolten 30+ kaas
  • Mugcake van 1 geprakte banaan, een ei, 35 g havermout en 1 tl kaneel: 3-4min in de magnetron op 800 watt.