Zo kreeg ik grip op mijn gewicht

screenshot_20200903-100531_photos

Jarenlang heb ik zelf geworsteld met overtollige kilo’s. Als oplossing bedacht ik minder gaan eten om een paar kilo’s af te vallen. Dit hield ik natuurlijk niet vol.

Daarna ben ik allerlei diëten gaan volgen. Ook gebruikte ik dure afslank-pillen, laxeer -middelen en voor veel geld aan voedingssupplementen. 

Trage stofwisseling

Stopte ik met diëten dan vlogen de kilo’s er zo weer bij op en vaak nog meer. Ik werd depressief en had geen energie meer. Een kwalijk gevolg van deze strategie was dat mijn stofwisseling vertraagde en het daarom steeds lastiger werd om af te vallen.

Ik moest zelf veranderen

Het moest overduidelijk anders. Ik ging zoeken naar de oorzaak van mijn overgewicht. Door kritisch te kijken naar wat ik at en (nog belangrijker) waarom ik at, kwam ik erachter wat er fout ging.

Door anders met mijn voeding en mijn eetgedrag om te gaan vlogen de kilo’s er ineens vanaf. Ik kreeg minder last van snaaibuien en minder trek in zoetigheid. Mijn humeur klaarde ervan op en ik ging er beter uitzien.

Ik ontdekte dat afvallen op deze manier heel gemakkelijk was. Ik had geen honger omdat ik volwaardige onbewerkte voeding ging eten en mijn gewicht blijft stabiel. Sterker: Ik hoef nooit meer op dieet!

Kennis delen
Ik raakte zo enthousiast en wou het graag met anderen delen.  Hiervoor ben ik een opleiding tot Gewichtsconsulent gaan volgen en ben mij verder gaan specialiseren in emotioneel eten en heb hiervoor verschillende opleidingen gevolgd. Hieruit is mijn praktijk Gewichtsconsulent Twente ontstaan. Inmiddels heb ik veel mensen mogen begeleiden naar een gezond gewicht.

Voor mensen met overgewicht is het belangrijk om te zoeken naar de oorzaak van het overgewicht. Bijvoorbeeld om te kijken naar wat je eet en waarom je eet.

Daarom gaan we in mijn praktijk aan de slag met :

Inzicht krijgen in de hoeveelheid die je eet

Verzadigingsgevoel

Emotioneel eten

Omgaan met lastige momenten

Gezonde bereidingstechnieken

Gezond en voordelig boodschappen doen

Terugvalpreventie

We blijven zo dicht mogelijk bij jou eigen gewoontes maar wel met kleine, positieve veranderingen

Neem ook het heft in eigen hand en ga samen met mij je overtollige kilo’s verliezen. Je haat liefde verhouding met eten zal voorgoed tot het verleden behoren.

Neem vrijblijvend contact met mij op. Ik help je graag op weg naar een gezond gewicht.

Vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering is mogelijk.