Gezonde frikandellen

 

Gezonde frikadellen20160921_122226

Omdat ik weet dat steeds meer mensen een airfryer thuis hebben staan, leek het me leuk om de frikadellen in de airfryer klaar te maken. In de pan bakken met wat olie kan natuurlijk ook (ca. 4-5 minuten), maar als je ze in de airfryer bereidt, komt er geen drupje olie aan te pas. En dan heb je écht gezonde frikadellen.

Voor mensen die glutenvrij moeten eten kunnen glutenvrije havermout of glutenvrije havermout meel nemen.

Voor 4 frikadellen

  • Een zoete aardappel van ongeveer 150 gram
  • 200 gram kippendijfilet
  • 60 gram havermeel (je kunt ook havermout malen tot meel)
  • Flinke snuf zout
  • snuf paprikapoeder

En hoe maak je het?

  1. Breng water aan de kook en kook de zoete aardappel in ongeveer 20 minuten zacht.
  2. Pureer de kipfilet in een foodprocessor of met een staafmixer.
  3. Ontvel de aardappel en prak deze fijn tot puree.
  4. Doe dan de aardappelpuree met de kip in een kom en meng dit. Voeg een flinke snuf zout en paprikapoeder toe en het havermeel en zorg dat alles goed gemengd is.
  5. Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
  6. Verdeel het kipmengsel in 4 gelijke delen en rol er met je handen langwerpige frikadellen van.
  7. Leg de frikadellen in de aifryer en bak ze ongeveer 7-8 minuten.