Mango kwarktaart

 

20170405_152920

Wat heb je nodig:

Voor de bodem

  • 150 gr gemengde ongezouten noten
  • 150 gr gedroogde abrikozen
  • 1 el havermout
  • 2 el kokosolie

Voor de kwarkvulling

  • 750 gr. magere kwark
  • 10 blaadjes gelatine
  • 200 ml. slagroom
  • Honing
  • 1 tl vanille extract

Voor de mangovulling

  • 1 mango
  • 2 blaadjes gelatine

Bereidingswijze:

Begin met het maken van de bodem. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal fijn tot je een sticky substantie krijgt. Doe dit in een springvorm en druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm in de diepvries om hard te laten worden.

Laat 10 gelatine blaadjes met koud water weken in een kom en 2 gelatineblaadjes  in een andere kom.

Haal de schil van de mango en doe het vruchtvlees in de keukenmachine en pureer fijn. Bewaar dit in een aparte schaal.

Maak de kom van de keukenmachine niet schoon.

Doe de kwark, honing en het vanille extract in de kom en roer goed door in de keuken machine. Proef zelf hoeveel honing je erin wilt doen. De  één houd van zoet en voor de ander hoeft het niet zo zoet.

De slagroom doe je in een pan en maak dit een beetje warm. Knijp de 10 gelatineblaadjes goed uit en roer ze door de slagroom tot ze goed zijn opgelost. Roer dit mengsel door de kwark.

Haal de springvorm met notenbodem uit de diepvries en stort  het kwarkmengsel op de notenbodem. Zet dit alles 3 uur in de koelkast om stijf te laten worden.

Als  dit stijf is haal je ongeveer  0.5 cm uit het midden van de taart. Er moet een rand van 3 cm. overblijven. Ik heb er een ontbijtbord omgekeerd opgelegd om het mooi rond te krijgen.

Neem 3 el van het mangomengsel en verwarm dit. Knijp de 2 gelatineblaadjes goed uit en los dit op in  de warme mango. Roer dit door de rest van de mango. Doe dit mengsel in het midden van de taart. Strijk mooi glad. Het lijkt nu een doorgesneden ei.

Laat alles nog eens 2 uur in de koelkast staan om mooi stijf te laten worden.

Je kunt nu beginnen met het versieren van de taart.

Ik heb de chocolade eitjes zelf gemaakt. Dit is hetzelfde recept als de chocolade truffels. https://tips.gewichtsconsulenttwente.nl/blog/uncategorized/gezonde-chocoladetruffels/

Ik heb er alleen een eivorm aan gegeven en ze door de kokosrasp gedaan.

Geniet ervan!