Gevulde chinese kool

 

Gevulde Chinese kool20170304_120824

Je kunt deze gevulde Chinese kool eten als hoofd gerecht of als bijgerecht bij bijvoorbeeld een salade.

Wat heb je nodig:

  • 400 gr rijst
  • 1 l kokosmelk20170304_104903
  • 1 Chinese kool
  • 1 middelgrote ui gesnipperd
  • 1 verse rode peper, van zaad ontdaan en fijngesneden
  • Olijfolie
  • 400 gr wortel en/of bleekselderij heel fijn gesneden
  • 150 g taugé
  • 3 bosuitjes in fijne ringen gesneden20170304_112435
  • Snufje zout en een beetje versgemalen peper
  • 150 g gerookte kip fijngesneden

Hoe maak je het:

Kook de rijst in de kokosmelk. Blancheer 16 grote koolbladeren net lang genoeg om de nerf te buigen. Laat de geblancheerde koolbladeren uitlekken en leg ze op een theedoek . Snijd de rest van de kool . Voeg als de ui glazig is de wortel/selderij toe. Na 3 minuten de kool. Schep er na 1 minuut de bosui en de taugé door. Als laatste de gerookte kip erbij doen.

Meng dit door de rijst en maak af met zout en peper.

Leg een schepje rijst aan de onderkant van elk koolblad en rol op als een loempia.

Verwarm de rolletjes indien nodig in een stoompan (of op een plaat in de oven, schenk er dan wat water of bouillon over om uitdrogen te voorkomen.