Aubergines uit de oven

fruits-1706999__340

Ingrediënten:

3 grote uien
3 teentjes knoflook
7 eetlepels olijfolie
400 gram tomaatblokjes (eventueel uit blik)
4 aubergines
150 gram feta in blokjes
2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit daarin de ui en knoflook. Voeg de tomaatblokjes en peper toe.
  • Was de aubergines, halveer in de lengte en hol uit (met een mesje). Vermeng het tomaat-uienmengsel met de blokjes feta. Vul de helften met de groentekaasvulling.
  • Leg de auberginehelften in een vuurvaste schaal. Giet er de resterende olie over. Vermeng 1 ½ dl water met citroensap en giet dit over de aubergines.
  • Laat de aubergines midden in de oven in circa 40 minuten gaar worden.

Eet smakelijk

Theme: Level | Gemaakt door Twentse Vrouwen - www.twentsevrouwen.nl