Avocado pesto

pesto-1732137_960_720

 

Ingrediënten:

1 avocado 2 eetlepel pijnboompitten 2  theelepel limoensap 1 teentje knoflook 15 g koriander olijfolie

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten, behalve de olie,  in een keukenmachine of met een staafmixer.

Voeg olijfolie toe zodat de pesto smeuïg is. Voeg peper en zout naar smaak toe.

 

Het gebruik van pesto is veelzijdig. Een paar ideeën:

  • Als saus bij vis, kip, rund-, lams-, of varkensvlees
  • Vermengd met roomsaus over de ravioli of tortellini
  • Als smaakmaker in pastasalades, aardappelsalade of groene salades
  • Als smaakmaker voor groenten
  • Als smaakmaker voor soep
  • Door een roerei of bij een omelet
  • Als sandwich spread op toast of stokbrood
  • Op een pizza in plaats van of als aanvulling van de tomatensaus
  • Vermengd met zure room als dipsaus of vulling voor een gepofte aardappel