Babi pangang

Babi pangang

babipangang

Mager varkensvlees aan 1 stuk 1,5 kilo (gezin)
kruiden: 4 eetlepels Five Spice, beetje zout, zwarte peper, 2 theelepels knoflookpoeder, azijn.

Meng alles in een kom.
Leg het vlees op een snijplank, maak inkepingen.
Daarna insmeren met de kruiden.
Laat dit 1 dag in de koelkast intrekken.

Verwarm de oven voor op de hete lucht oven 140 graden.
Doe het vlees in een ovenschaal , zet in de oven ongeveer 2 uurtjes.
Prik met een vork om te kijken of het vlees al los laat.

Zet daarna de oven op Grill stand 160 graden.
Doe in een kopje azijn, pak een kwast en bestrijk het vlees goed in met azijn door middel van de kwast (goed nat maken)
Herhaal dit om de 5 minuten, tot de korst mooi bruin wordt.
(Als het te lang duurt dan de grill stand op 180 graden)

Saus: ketchup ongeveer een halve grote fles, 2 eetlepels pindakaas, iets peper en zout, 2 eetlepels kokosbloesemsuiker, 1 el ketjap, 1 tl gemberpoeder en een half blokje runderbouillon.
Doe er water bij en warm alles zachtjes op, maak de saus verder op smaak.

Vlees aan reepjes snijden en op gekookte rijst leggen. Bedek alles met de saus.

Eet smakelijk