Bloemkool uit de oven

food-1474087_960_720

Ingredi├źnten:

1 grote bloemkool
1 (rode)ui
1 citroen
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Maak de bloemkool schoon en verdeel de bloemkool in roosjes en de stengel in blokjes. Zorg dat alle roosjes ongeveer even groot zijn. Ga uit van circa 3-4 cm doorsnede.
  • Pel de ui en snij deze in partjes. Snij de citroen in kleine parten. Pel de knoflook en snij deze in grove stukken.
  • Schep de bloemkool, ui, citroen en knoflook door elkaar en schep de olie erdoor.
  • Verdeel de bloemkool over een bakplaat of groot plat bakblik en zet de bloemkool ongeveer 20 minuten in de oven. Af en toe omscheppen.

Eet smakelijk

Theme: Level | Gemaakt door Twentse Vrouwen - www.twentsevrouwen.nl