Broccolipannetje met champignons

 

Broccoli pannetje met champignonsbroccoli-pannetje_met_kip_en_champignonsfeat

                  

Ingrediënten:

 

  • 300 gram kipfilet
  • 250 gram champignons
  • 1 broccoli
  • 1 ui

voor de saus:

  • 250 milliliter kippenbouillon
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels honing
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels sesamolie
  • ½ theelepel gemberpoeder

Bereidingswijze:

  1. Snipper de ui, snijd de broccoli in kleine roosjes, de steel van de broccoli in kleine stukjes, de champignons in plakjes en de kipfilet in blokjes.
  2. Verhit een beetje olie in een diepe pan en bak hierin de kip tot het goudbruin en gaar is.
  3. Roer ondertussen alle ingrediënten voor de saus  door elkaar en zet even apart.
  4. Schep de kipfilet uit de pan, verhit een opnieuw een beetje olie in de pan en bak hierin de champignons, broccoli en ui tot het iets zachter begint te worden.
  5. Schenk de saus bij de groenten in de pan en breng deze aan de kook. Laat 2 minuten meekoken voordat je de kip toevoegt.
  6. Verhit het geheel nog even kort en serveer het gerecht met  rijst.

 

Wil je dit gerecht koolhydraatarm eten?  Vervang dan de rijst door bloemkoolrijst. Lees hier hoe je dat maakt: https://tips.gewichtsconsulenttwente.nl/blog/recepten/smakelijke-alternatieven-voor-aardappelen-rijst-en-pasta/