Brood van boekweitmeel met noten en lijnzaad

 

Boekweitbrood met noten en lijnzaad. (gluten vrij)

Wat heb je nodig:20170323_175825

  • 500 gr. boekweitmeel
  • 400 gr. magere kwark
  • 3 eieren
  • 2 tl. bakpoeder
  • 2 el. honing
  • 2 handjes gemengde noten ongebrande ongezouten en fijngemalen in de keukenmachine
  • 1 handje rozijnen
  • 1el. lijnzaad
  • 2 el. olijfolie
  • 1 el. kaneel

Hoe maak je het:

De  oven op voorverwarmen op 190 C (heteluchtoven)

Meng in de keukenmachine de eieren met de honing en olie. Voeg daarna de kwark, bakpoeder, olie, noten, lijnzaad, rozijnen en kaneel toe. Op het laatst voeg je de boekweitmeel toe. Het wordt een beetje een stijf beslag. Vet de bakvorm in en bekleed het met bakpapier. Schenk het deeg in de bakvorm. Bakvorm in de oven zetten en +/- 35 minuten laten bakken. Controleer met een houten saté prikker of het brood gaar is. Er mag niets aan de prikker blijven zitten.

Serveertips

Eventueel voor het in de oven zetten, kun je de bovenkant nog bedekken met zaden of noten. Denk bijvoorbeeld aan zonnebloempitten, sesamzaad, maanzaad.

Dit brood is heerlijk met bijv. geitenkaas en honing.20170325_171231