Cantuccini met chocolade

 

cantuccini-1719354__340Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 210 gr bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille extract
  • 125 gr suiker
  • 125 gr poedersuiker
  • 0,25 tl zout
  • 150 gr gemengde noten
  • 75 gr pure chocolade
  • 1 ei voor het bestrijken van het deeg

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch) / 160 graden (hete lucht).

Doe alle ingrediënten in een kom en meng alles tot een samenhangend deeg totdat je er een bal van kunt vormen.

Hak de noten en chocolade grof en meng deze door het deeg. Verdeel het deeg in tweeën. Rol, op een met bloem bestoven werkplek, rollen/worsten van ongeveer 30cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat (met tussenruimte) en druk ze iets plat. Klop het ei los en Bestrijk ze met het ei.

Bak de rollen in de oven 20 tot 25 minuten goudbruin. Snijd ze direct uit de oven in schuine plakjes. Verlaag de oventemperatuur naar 130 graden (elektrisch) / 110 graden (hetelucht) en leg de chocolade cantuccini op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet deze nog 15 tot 20 minuten terug in de oven.

Geniet ervan