Chili con carne

screenshot_20190111-123033_chrome

Ingrediënten 4 personen

600 gr rundergehakt
2 uien, fijn
rode chilipeper met zaden, fijn
3 tenen knoflook fijn
1 rode en 1 groene paprika, in blokjes
450 gr bliktomaten, in stukjes
40 gr tomatenpuree
1 el suiker
1/2 tl cayenne
1 tl chilipoeder
1  tl paprikapoeder
1  tl komijnpoeder
snuf zout
1 laurierblad, gescheurd
hand vol fijn peterselie of dille
3 el olijfolie
800 gr bruine bonen

Bereidingswijze:
1. Fruit de ui, knoflook en rode chili in olijfolie tot begin te kleuren.
2. Bak nu de gehakt rul in de uienmengsel terwijl voortdurend omscheppen.
3. Voeg paprika blokjes toe en bak even mee.
4. Doen nu de tomatenpuree toe en bak even mee om te ontzuren.
5. Voeg tomatenblokjes en alle ander ingrediënten toe behalve de peterselie.
6. Laat mengsel voor een half uur zachtjes koken zonder deksel. (indien nodig, doe er water bij als het te droog worden)
7. Voeg bonen toe.
8. Voeg de fijn peterselie of dille toe 10 min. voor serveren.
Eet smakelijk