Cookie dough balletjes van kikkererwten

 

20180412_184833

Ingrediënten:

250 gr kikkererwten (uit een pot of geweekt)

3 el amandelpasta of pindakaas

3 el honing

1 tl vanille aroma

100 gr pure chocolade (80%)   fijngehakt

Bereidingswijze:

Laat de kikkererwten goed uitlekken. Droog ze na met een schone theedoek. Als het te nat is kun je er geen balletjes van draaien.

Doe de kikkererwten in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de amandelpasta of pindakaas, honing en vanillearoma toe en roer het door het kikkererwten deeg. Roer er als laatste 50 gram chocolade door. Draai balletjes ter grootte van soepballetjes, leg ze in een schaal en zet vervolgens een uur in de vriezer zodat ze stijf worden.

Smelt de overige 50 gram chocolade  au bain Marie en dip de balletjes er een voor een in. Laat drogen op een vel bakpapier.
Bewaar de Cookie dough balletjes in de koelkast.

Geniet ervan