Bieten quiche

beets-3183557_1280

Ingredi├źnten

5 plakjes hartige taartdeeg

75 gr geitenkaas

400 gr rode bieten (voorgekookt)

snuf tijmsnuf

peper en zout

200 ml room

3 eieren

40 gr walnoten

1 eetlepel paneermeel

boter om in te vetten

peterselie om te garneren

Verwarm de oven op 180 graden. Vet de vorm in met een beetje boter.
Bekleed een quiche  vorm met de plakken deeg en druk ze goed aan elkaar vast. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Bestrooi de bodem met paneermeel.
Klop de eieren los met de room, tijm, peper en zout met een garde of mixer. Verdeel dit mengsel over de bodem van de quiche.
Snijd de bieten in dikke plakken (2 cm) en verdeel in het eiermengsel. Kruimel de geitenkaas en walnoten er over.
Bak de quiche ca. 45 minuten in de oven tot hij gaar is. Garneer voor het serveren eventueel met wat peterselie.
Lekker met een frisse salade er naast
Eet smakelijk