Ovenschotel met courgette en tomaat

casserole-2770351_1280

Ingrediƫnten voor 4 personen:

1 ui
1 teentje knoflook
120 gram groene pesto
500 gram aardappelschijfjes
4 tomaten
2 courgettes
150 gram mozzarella

Bereidingswijze:

Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de ui in halve ringen, bak dit in olijfolie even aan. Voeg er op het laatst de fijn gesneden knoflook bij.
Snijd de courgettes en tomaten in plakjes. Vermeng de pesto met de aardappelschijfjes. Voeg hier het ui mengsel bij.
Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Leg de tomatenplakjes erop.
Leg hier de courgetteplakjes dakpansgewijs op. Verdeel de mozzarella over de schotel.

Bak de schotel 45 minuten in de oven zodat de courgetteplakjes zacht en gaar worden.

Eet smakelijk