Quiche met spinazie

fb_img_1597994826581

Ingrediënten:
1 oranje paprika
½ courgette
1 el olijfolie
100 g doperwten, vers
150 g verse spinazie
2 lente uitjes, in de dunne ringetjes
50 g bacon, in dunne reepjes
8 plakjes bladerdeeg, ontdooid
4 eieren
200 ml room
150 ml melk
5 g bieslook, in dunne ringetjes
100 g feta
peper
zout

Bereidingswijze:
Snij de paprika in dunne reepjes. Snij de courgette over de lengte in kwarten en snij ieder kwart vervolgens in dunne plakjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak de paprika en courgette 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de doperwten toe en verwarm 1 minuut mee. Doe de groenten in een ruime kom, voeg de spinazie en lente-ui toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de koekenpan opnieuw en bak de baconreepjes op hoog vuur krokant.
Bekleed een ingevet bakblik met de plakjes bladerdeeg. Verdeel het groentemengsel over de bodem van de quiche. Klop in een kom de eieren met de room, melk en bieslook luchtig en schenk over de groenten. Verdeel de krokant gebakken bacon over de quiche en kruimel tot slot de feta grof over de bovenkant.
Bak de quiche ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven bij 180ºC.
Tip
Vegetarisch? Laat dan de bacon weg uit het recept.

 

 

bron: today’ table