Stampot rauwe andijvie


20201016_172245

* Ingrediënten:

AndijvieBloemige aardappelen

Knolselderij

Magere spekjes

Bereidingswijze:

Snijd de andijvie in reepjes. Spoel het zand er goed uit en laat uitlekken.

Schil aardappelen en knolselderij. Maak hier kleine blokjes van en kook het gaar.

Stamp de aardappelen en de knolselderij met een beetje melk tot een puree.  Voeg een klein beetje zout en peper toe.

Bak de spekblokjes uit en laat uitlekken op keukenpapier.

Voeg de gesneden andijvie toe aan de aardappelen en knolselderij puree en roer door. Serveer met uitgebakken spekblokjes.

Eet smakelijk

Voor dit gerecht heb ik geen hoeveelheden aangegeven.  Het hangt van het aantal eters af en hoeveel ze gewend zijn om te eten hoeveel je gebruikt. Ikzelf eet het liefst de stamppot met weinig puree en veel groente.