Winterse ovenschotel

 vegetables-3972909_1920
 Ingrediënten 4 personen
   500 gram aardappelen
   500 gram pastinaak
   500 gram biefstuk reepjes
   3 uien
   3 winterpeen
   1 prei
   1 laurierblaadje
   20 gram verse peterselie
   200 ml runderbouillon
   100 ml olijf olie
   snuf nootmuskaat
   50 gram boter
   peper & zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden
   Maak eerst puree van aardappel en pastinaak. Schil hiervoor de aardappelen en de pastinaak, snijd deze in gelijke stukken. Kook dit vervolgens in water met een snufje zout in ongeveer 20 minuten gaar.
   Verwarm ondertussen wat olijfolie in een pan en bak de biefstuk reepjes aan. Haal het vlees na ongeveer 5 minuten uit de pan. Snipper de uien fijn en fruit deze vervolgens in de pan van het vlees.
   Snijd ondertussen de winterpenen in plakjes en de prei in dunne ringen. Voeg, zodra de ui glazig ziet, de winterpenen, prei en laurierblad toe. Dek de pan dan af en laat de groenten op laag vuur in ongeveer 8 minuten rustig gaar stoven.
   Voeg het vlees toe aan de gestoofde groenten en breng het geheel op smaak met wat peper en zout. Voeg vervolgens de vers gehakte peterselie en de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat het op laag vuur rustig pruttelen.
   Giet dan de aardappelen en pastinaak af. Verwarm in een pannetje de melk met ongeveer 50 gram boter. Schenk dit mengsel dan bij aardappelen en pastinaak  en pureer het met een stamper tot een smeuïge puree. Breng de puree op smaak met een snufje nootmuskaat en wat peper en zout.
   Schep het vlees met groente in een ovenschaal en dek het  af met de puree.
  Plaats vervolgens de ovenschaal in de oven en bak het in ongeveer 15 tot 20 minuten af.
  Eet smakelijk