Eiwitrijke pannenkoekjes

screenshot_20190609-215335_pixabay

Ingrediënten:

twee eetlepels Spelt bloem
twee eetlepels Amandel meel
Drie eetlepels vanille wei poeder
Halve theelepel bakpoeder
Mespuntje zout
Halve theelepel Chia zaadjes
Een eetlepel kokosrasp
Een ei
Twee a vier eetlepels Amandel melk

Bereidingswijze:

Voeg alle droge ingrediënten met elkaar in een kom. Voeg als volgt een voor een alle natte ingrediënten toe. Begin met twee eetlepels amandel melk en voeg meer toe indien nodig. Wei poeder kan soms van structuur verschillen en om het beslag niet teveel uit te dunnen kan de hoeveelheid amandel melk liggen tussen de twee a vier eetlepels.
Giet twee eetlepels beslag in een voorverwarmde koekenpan (twee eetlepels voor een pannenkoek). Bak de pannenkoek totdat er bubbeltjes verschijnen, draai om en bak het ca. een minuut af.
Deze pannenkoeken zijn extra lekker met een zelfgemaakte saus van: geraspte kokos, een eetlepel honing en drie eetlepels Griekse yoghurt.