Gevulde aardappel met gerookte zalm


downloadfile

Ingrediënten voor twee personen:

  • 2 kruimig kokende aardappelen
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • limoensap
  • zwarte peper
  • 200 gram gerookte zalm
  • Takje verse dille
  • 2 lente uitjes
  • 1 eetlepel kruidenroomkaas

Bereidingswijze:

Was de aardappelen onder koud water. Kook ze ca. 20 minuten in een grote pan water. Prik met een satéprikker in de aardappel om te controleren of ze gaar zijn.

Maak de saus: roer de mayonaise en de yoghurt door elkaar en voeg de gehakte bieslook toe. Breng op smaak met een kneepje limoensap en wat zwarte peper.

Snij de aardappelen in de lengte doormidden. Schep met een lepeltje het kruim (tot ongeveer een halve cm) uit de schil. Prak het kruim grof en laat wat afkoelen.

Snijd intussen de gerookte zalm in kleine stukjes. Pluk de dille en snijd de lente-uitjes fijn. Meng in een kom het aardappelkruim met de gerookte zalm, de dille, de lente-uitjes en de saus. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Besmeer de aardappel helften met een laagje kruidenroomkaas. Vul de uitgeholde (lauwwarme of koude) aardappelhelften met de gerookte-zalmsalade.
Leg op elke halve aardappel wat dille en kruid bij met versgemalen zwarte peper. Serveer twee aardappelhelften per bord.

Eet smakelijk