Havermoutkruidkoek

20180206_162055

Ingrediënten:
3 koppen havermout
1 kop water
1 eetlepel bloem, volkoren meel of speltmeel
4 eieren
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel backing soda
1 hand rozijnen
3 eetlepel koekkruiden
3 eetlepels appelstroop
Bereidingswijze:
Voeg een kop water toe aan de havermout en laat 5 minuten staan. Verwarm de oven voor op 180 graden. Wel de rozijnen in warm water. Klop de eieren los in een beslagkom. Voeg hier de appelstroop bij en roer goed door. Voeg de havermout, bakpoeder, baking soda en het meel toe en roer goed door.
Voeg de koekkruiden toe en roer goed door. Laat de rozijnen uitlekken en roer door het beslag.
Bekleed een bakblik met bakpapier. Stort het beslag in de vorm en zet voor een half uur in de oven.
Variatie: Voeg en handje noten of ongezouten pinda’s toe.
Eet smakelijk