Kip kerrie salade

20191115_131104

Ingrediënten:

1 kipfilet
3 theelepels kerrie
1 bosui
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels Griekse yoghurt
snufje zoete paprikapoeder

Bereidingswijze:
Zet een pannetje water op voor het koken van de kip. Als het water kookt, voeg je de kip toe en kook je deze circa 30 minuten totdat deze gaar is. Haal de kip vervolgens uit het water en snijd/scheur de kip in kleine stukjes.
Laat de kip eventjes afkoelen en meng de kip vervolgens met de mayonaise, yoghurt, kerriepoeder en een snufje zoete paprikapoeder. Snijd de bosui in ringen en voeg deze ook toe aan de kip-kerrie salade.
Goed mengen en koud laten worden in de koelkast.

Maak van de kippenbouillon een heerlijke soep door er wortel en ui aan toe te voegen. Op smaak maken met een kippenbouillonblokje.

Geniet ervan.