Kip uit de wok met spitskool, paprika en gember sojasaus

 

Ingrediënten voor 4 personen:

1 spitskool, 1 groene en 1 gele paprika, 2 teentjes knoflook, 3 el sojasaus, 3 el olijfolie, ca 2 cm gemberwortel.20181001_150425

Bereidingswijze:

Snijd de kipfilet in blokjes en doe in een kom. Schil de gemberwortel en rasp fijn. Pel en snipper de knoflook.
Meng de gember, knoflook, sojasaus en olie door de kip en laat even intrekken. Maak de spitskool en de paprika’s schoon en snij in dunne reepjes.

Verhit de wok op hoog vuur zonder olie en voeg de kip met de marinade toe. Bak de kip ca 4 minuten. Voeg dan de spitskool met de paprika’s toe en bak nog eens 5 minuten tot de groenten beetgaar zijn.

Serveer met zilvervliesrijst.

Eet smakelijk