Kruidenkaasflensjes

kruidenkaas-flensjes-2-copy-848x477

Ingrediënten:

  • 1 bos peterselie, blaadjes en steeltjes
  • 1 bos koriander, blaadjes en steeltjes
  • ½ bos munt, alleen de blaadjes
  • 3 eieren
  • 125 gram (spelt) bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 150-200 ml volle melk
  • zonnebloemolie
  • 1 doosje kruidenkaas (bijv Boursin) à 150 gram

Bereiding:

Voor 6 – 8 stuks (koekenpan van 24 cm)

Lunch – bijgerecht – hapje

Was de kruiden en droog ze in de slacentrifuge.
Hak de kruiden fijn in de keukenmachine.
Voeg terwijl de keukenmachine draait de eieren, de bloem, bakpoeder, zout en melk toe en klop tot een yoghurt dik beslag. Verdun eventueel met wat extra melk.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en giet een lepel beslag in de pan.
Bak zo dunne pannenkoeken tot het beslag op is.
Bak ze gaar maar vooral niet te bruin, om het groene karakter te bewaren.

Neem een kruidenflensje en bestrijk deze met de Boursin. Rol de pannenkoek op en ga zo door tot alle pannenkoeken gevuld zijn. Leg ze op een schaal. Bestrooi eventueel met wat kruidenblaadjes.

Bron: Kookboek  Koken met kleur van Joke Boon