Kwarkbollen

fritters-3905346__340

Ingrediënten:

  • 125 ml magere kwark
  • 125 gr havermeel ( ik heb zelf havervlokken tot meel vermalen)
  • 1 ei
  • 1el kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • ½ el olijfolie
  • 1 hand rozijnen
  • 1el honing

Bereidingswijze:

Verwarm de oven  voor op 180 graden. Laat de rozijnen weken in een bakje warm water.

Meng in een kom de kwark met het ei en roer goed door. Voeg daarna kaneel,  bakpoeder, olijfolie en een snuf zout toe. Schep als laatste de havermeel erdoor en toer tot een glad deeg.

Laat de rozijnen uitlekken en dep ze droog met een theedoek. Meng de rozijnen door het deeg.

Maak dan zeven hoopjes van het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Het handigste doe je dit met twee nat gemaakte lepels. Het deeg is namelijk erg plakkerig.

Bak de bollen af in 20-25 minuten.

Controleer met een houten satéprikker of ze gaar zijn. Er mag geen deeg aan de prikker blijven zitten.

Laat de bollen afkoelen, bestrooi met poedersuiker en geniet👌😊