Kwarkbrood met appel en rozijnen

 

20180518_205806

Ingrediënten:

  • 200 gram havermeel
  • 250 gram magere kwark
  • 1 schep whey vanille
  • 1 ei
  • 30 gram rozijnen
  • 1 appel
  • 1 tl. bakpoeder
  • 1-2 el. kaneel
  • flinke scheut (amandel)melk
  • 5 tl vanille suiker
  • 2 el honing

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Mix de havermeel met de whey, rozijnen, bakpoeder en kaneel in een kom.
  3. Snijd de helft van de appel in hele kleine blokjes. Snijd de andere helft in plakjes voor de decoratie.
  4. Voeg de kwark, melk, ei, honing en kleine stukjes appel toe aan de mix en meng het heel goed door elkaar. Er komt een stevig beslag uit.
  5. Vet een cakeblik in met olie of boter en verdeel het beslag hierover. Duw de plakjes appel in het beslag ter decoratie. Ik heb deze keer een springvorm gebruikt.
  6. Zet het kwarkbrood ongeveer 30 minuten in de oven. Prik met een saté prikker in het brood om te kijken of het gaar is. De prikker moet er schoon uitkomen.

Eet smakelijk