Lasagne van aubergine

 

cheese-casserole-283282_1920

Ingrediënten:

3 aubergines  4 eetlepels olijfolie  1 bol mozzarella

Voor de saus:

1 ui  2 tenen knoflook  1 rode paprika  1 gele paprika  1 flinke winterpeen (of 2 à 3 wortels)  2 eetlepels olijfolie ½ eetlepel gedroogde oregano ½ eetlepel gedroogde basilicum  1 blik tomatenblokjes

Bereidingswijze:

Snij de aubergine in de lengte (van het kroontje richting de onderkant) in lange plakken van 1 cm dik. Bestrijk de plakken met de olijfolie. Grill de plakken in een grillpan aan beide kanten tot ze bijna gaar zijn (op hoog vuur: 3 à 4 minuten per kant). Leg apart en laat afkoelen. Snipper voor de saus de ui en de knoflook. Snij de paprika’s en winterpeen in kleine blokjes. Verhit in een grote pan de olijfolie. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot de ui glazig is. Voeg dan de fijngesneden groenten toe, versgemalen peper en zout en de oregano en basilicum. Bak dit nog 5 minuten en voeg vervolgens de tomatenblokjes water toe. Laat dit geheel minimaal 20 minuten sudderen.

Verwarm de over voor op 200°C. Vet een ovenschaal van 2½ tot 3 liter in met een beetje olijfolie. Smeer een laagje groentesaus op de bodem en dek deze af met de aubergine. Schep daarbovenop een laag tomatensaus. Dek deze weer af met aubergine en daarna een laag groentesaus. Wissel steeds de aubergine en de saus af tot de schaal vol zit. Maak het af met een laag groentesaus. Snij de mozzarella in stukken en leg deze bovenop de laatste laag.

Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de lasagne 20 minuten tot de kaas begint te smelten en verkleuren.

Eet smakelijk