Japanse omelet

restaurant-1762236__340

Ingrediƫnten:

4 eieren
scheutje melk
100 gram rijst
70 gram doperwtjes (diepvries)
1 kleine ui
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels ketchup ( en wat voor de garnering)
snuf peper

Bereidingswijze:

Kook de rijst volgens de instructies op het pak. Snipper de ui. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui. Voeg na 2 minuten de doperwtjes, sojasaus, gekookte rijst en ketchup toe. Zet na een paar minuten het vuur uit. Schep het rijstmengsel uit de pan. Kluts in een bakje de eieren, scheutje melk en een snufje peper door elkaar. Giet een kwart van het ei mengsel in een kleine pan. Als de omelet gaar is aan de onderkant, schep je een paar lepels van het rijstmengsel in het midden van de omelet. Vouw de zijkanten dicht (of vouw hem dubbel). Schep de omelet voorzichtig uit de pan en draai hem meteen om. Serveer met nog een beetje extra ketchup.

Eet smakelijk