Volkoren appel kaneel pannenkoekjes

pancakes-984439_1920

INGREDIËNTEN

230 gram volkorenmeel
1 tl bakpoeder
1 tl baking soda
snufje zout
1 tl fijne kristalsuiker
2 tl kaneel
2 eieren
300 ml melk
2 appels geschild en in blokjes
Zonnebloemolie

Bereidingswijze

Neem een kom en doe hier de droge ingrediënten in: meel, bakpoeder, baking soda, zout, suiker en kaneel. Roer vast even met een spatel door elkaar.
Voeg dan de natte ingrediënten toe: eieren, boter en melk. Neem een garde (of spatel) om het vlot tot een mooi beslag te kloppen. Pancake beslag is altijd dikker dan ‘normaal’ pannenkoekenbeslag, en ook een paar klontjes zijn niet erg.
Voeg de stukjes appel toe en spatel deze door het beslag heen.
Doe een klein beetje olie in de pan en schep er een volle lepel beslag in. Bak de pancakes aan beide kanten goudbruin.
Serveer met een paar plakjes banaan.