Pepernoten maar dan de gezondere versie

elisen-gingerbread-1786993_960_720

Ingrediënten:  (voor circa 40 pepernoten)

120 boekweitmeel
80 amandelmeel
40 gram kokosbloesemsuiker
2 eetlepels koek of speculaas kruiden
1 theelepel kaneel
3 eetlepels sojamelk
5 eetlepels gesmolten kokosolie
1/4 theelepel zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een beslagkom en meng daarin alle ingrediënten behalve de olie en melk.

Voeg vervolgens de gesmolten kokosolie toe en kneed het even goed door. Daarna voeg je telkens een eetlepel melk toe en kneed je tussendoor het deeg goed door. Het is de bedoeling dat je een mooi plakkerig deeg krijgt die je tot een mooie ronde bal kunt vormen.

Het volgende wat je gaat doen is van deze grote bol allemaal kleine balletjes rollen en die op een ingevette bakplaat leggen. Vergeet niet om de balletjes iets in te drukken zodat ze ook echt het pepernoten vormpje krijgen. Vervolgens gaan de pepernoten zo’n 15-20 minuten de oven in totdat de pepernoten bruin gekleurd zijn. Het kan kloppen dat ze nog wat zacht de oven uit komen, maar eenmaal afgekoeld zijn ze heerlijk knapperig.

Geniet ervan.