Pittige paprika-maïssoep met kaaskoekjes

  • vegetables-3757259__340

 

 

Ingrediënten voor 4 personen:
1 rode peper 1 ui  1 teen knoflook 2 eetlepels olijfolie 2 rode paprika’s  1 theelepel komijnpoeder 500 g maïskorrels (uit blik of pot) 500 ml wortelsap 75 ml crème fraîche
Voor de kaaskoekjes  150 gram belegen kaas, geraspt

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 175°C. Snipper de peper (met zaadjes), ui en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een diepe pan en fruit de peper, ui en knoflook tot ze zacht zijn. Snij de paprika’s in blokjes en voeg toe. Bak het geheel nog 6 minuten. Voeg vervolgens de komijn, maïs en het wortelsap toe. Laat dit 10 à 15 minuten doorkoken met het deksel op de pan.

Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier. Maak platte hoopjes kaas, van ongeveer 1 eetlepel en verdeel ze over de bakplaat. Bak de koekjes in ca. 10 minuten lichtbruin. Laat afkoelen en haal ze dan voorzichtig van de bakplaat.  Pureer de soep (dit gaat het beste in een blender of keukenmachine) als alle groenten zacht zijn. De soep moet dik en glad zijn. Maak de soep op smaak met zout en eventueel peper. Schep de soep op en maak het af met een schepje crème fraîche en serveer met de kaaskoekjes.
Tip: fruit aan het begin wat verse geraspte gember mee

Eet smakelijk