Pompoenspaghetti met champignonssaus

images34t18fim

 

Ingrediënten:

 

  • 1 flespompoen
  • 4 chipolataworstjes
  • 250 gram champignons
  • 200 ml Alpro Soja kookroom
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • peper en zout
  • verse tijm, verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas

 

Bereidingswijze:

  1. Hak de ui en de knoflook fijn en fruit deze in een hapjes pan aan tot het goed begint te geuren.
  2. Borstel de champignons en snijd ze in plakjes. Voeg deze aan de ui en knoflook toe en bak mee tot de champignons bruin kleuren en beginnen te slinken.
  3. Bak ondertussen de chipolataworstjes in een koekenpan rondom bruin en gaar.
  4. Snijd de worstjes in stukjes en voeg deze aan de champignonmix toe. Schenk de room in de pan en voeg de tijm en peper en zout naar smaak toe. Roer goed door, draai het vuur laag en laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Schil de pompoen en schaaf deze met behulp van een juliennesnijder in reepjes. Kook de pompoenreepjes ongeveer 5 – 7 minuten in kokend water tot ze zacht worden. Giet af en laat goed uitlekken.
  6. Schep de pompoenspaghetti in een diep bord en schep de champignonsaus met de stukjes chipolataworstjes er bovenop.
  7. Garneer het gerecht met verse tijm (niet teveel!), basilicum en geschaafde Parmezaanse kaas.