Rijst met garnalen

1239311_xlIngrediënten voor 4 personen 

3 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in kleine blokjes
1 gele paprika, in kleine blokjes
1 groene paprika, in kleine blokjes
300 g doperwtjes (diepvries)
500 g gepelde tijgergarnalen (diepvries)
2 tenen knoflook
500 g basmati rijst
bieslook

Bereidingswijze:

Verhit de olie en roerbak de ui in ca. 5 min. goudbruin. Voeg de paprikablokjes toe en roerbak ca. 2 min. Voeg de doperwtjes en garnalen toe, zet het vuur hoog en laat de groenten en garnalen al omscheppend snel ontdooien. Knijp de knoflooktenen boven de wok uit en roerbak nog 1 minuut. Schep de rijst erbij en roerbak tot de rijst warm is. Breng op smaak met peper en zout.
Knip van het vuur af de bieslook boven de wok fijn en schep het luchtig door de rijst. Serveer direct.

Wil je geen rijst eten? Vervang de rijst dan door bloemkoolrijst.

Eet smakelijk