Roerbak paksoi

Roerbak Paksoi

Vaak zie je het bij de supermarkt of groenteman liggen. Een bos dikke witte stengels met grote groene bladeren aan de bovenkant. Dat is paksoi. Paksoi zit boordevol vitamines en mineralen. In 100 gram paksoi zit al meer dan 100 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A. En bijna 75 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Paksoi bevat ook calcium, ijzer, mangaan, fosfor, kalium en magnesium. En dat terwijl in 100 gram rauwe paksoi slechts 14 kilocalorieën zitten. Toch weten veel mensen niet hoe ze deze gezonde groente kunnen klaarmaken. screenshot_20170319-170036

Daarom hier een super simpel recept

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 1stronk paksoi
  • 1 gele paprika
  • 1 bakje champions
  • 1 teentje knoflook versnipperd
  • Flinke scheut olijfolie
  • 2 el zoete sojasaus
  • Vers gemalen peper naar smaak

Snijd alle groente fijn. Bak eerst de versnipperde knoflook in de olie.  Voeg daarna de groenten toe. Roerbak alles 5 minuten . Doe er de sojasaus bij en maak op smaak met peper.

Je kunt hier heerlijk rijst bij eten en gebakken zalm.