Spaghetti van courgette

zucchini-1970375_1920

Ingrediënten:

2 courgettes of 1 bakje courgette spaghetti
1 stengel bleekselderij in stukjes
1 groene paprika in stukjes
1 blik tomatenblokjes a 400 ml
1 klein blikje tomatenpuree
verse basilicum
Handje pijnboompitten (geroosterd)
125 gr champignons in plakjes
1 ui
1 teen knoflook
1 mespuntje pittige paprikapoeder
1 theelepel oregano
1 laurierblad
Peper en zout
Eventueel mozzarellabolletjes

 

Bereidingswijze:
Haal de courgettes door de spirelli of gebruik kant en klare courgette spaghetti. Hak de ui en knoflook fijn en fruit aan in een (wok)pan. Voeg de tomatenpuree toe en bak 3 minuutjes. Voeg dan de tomatenblokjes, bleekselderij en paprika toe, breng de tomatensaus op smaak met wat peper, zout, paprikapoeder,laurierblad en basilicum en laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan voor 1 minuut de champignons en oregano toe.

Bak in een koekenpan de courgette spaghetti tot deze iets begint te slinken. Serveer de courgette spaghetti over 2 of 3 borden. Schep daar de groente tomatensaus op en garneer met wat verse basilicum, pijnboompitten en eventueel de mozzarellabolletjes.

Eet smakelijk