Spinazie balletjes

spinazieballetjes2-225x300

Ingrediënten voor 15 – 20 stuks:

100 gr verse spinazie
75 gr geraspte kaas, extra belegen
1 ui
1 teen knoflook
50 gr Panko breadcrums
2 eieren
peper
zout
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Bekleed de bakplaat alvast met bakpapier.
Maak de ui schoon en snij in grove stukken, schil de knoflook. Doe de ui samen met de knoflook en spinazie in de keukenmachine en hak tot fijne stukjes. Voeg nu de geraspte kaas toe, de eieren, het broodkruim en een snuf peper en zout en mix nog even goed door. Is het beslag te nat, voeg dan nog wat panko toe, je moet er zo kleine balletjes mee kunnen draaien.

Maak je handen even nat onder de kraan, en maak balletjes van het beslag ter grootte van een flinke knikker of een cherry tomaat, wat je wilt, als ze maar niet al te groot zijn. Leg de spinazie balletjes met kaas op de bekleedde bakplaat. Schuif ze voor 15 tot 20 minuten de warme oven in, ze zijn klaar als ze mooi bruin gekleurd zijn. Laat ze even afkoelen, je zult zien dat ze nog iets knapperiger worden. Ze zijn lauwwarm heerlijk, maar koud ook.

Geniet ervan!