Springrolls

Springrolls20170503_115234

Springrolls maak je van rijstbladen en heel verse groente. Je kunt ze als een hapje serveren maar ook als een voorgerechtje.
Rijstbladen koop je bij de toko of Turkse winkel.
Je kunt met springrolls oneindig variëren. Alle combinaties van groente, vlees, kip en vis zijn mogelijk. Om te dippen kun je alle soorten saus gebruiken. Bijvoorbeeld sojasaus, hot/sweet chili saus of satésaus
Voor deze springrolls heb ik de volgende ingrediënten gebruikt:
• Rijstvellen
• Komkommer aan hele dunne reepjes. Ik heb ze met de kaasschaaf gesneden.20170503_113536
• Wortel, julienne gesneden
• Alfalfa
• Sesamzaadjes
• Kipfile aan hele dunne reepjes
• Koriander

Bereidingswijze:20170503_114402
Zorg dat je alle ingrediënten gesneden en wel klaar hebt staan, inclusief een schaal heet water om de rijstvellen kort in te wellen.

Wel het rijstvel in heet water. Leg het op een schone vochtige theedoek. Leg alle ingrediënten netjes in rijtjes op het rijsteblad. Laat aan de zijkanten ruimte over,ongeveer 2 cm. Vouw het rijsteblad eerst aan de onderkant over het mengsel heen. Daarna de zijkanten. Nu kun je ze oprollen.
Het vouwen van de rijstvellen vergt wel enige handigheid omdat ze wat plakkerig zijn.
Beetje oefenen en je kunt prachtige rolls maken.