Tian van zoete aardappel, bieten en pastinaak

beetroot-3150856__340

Ingredi├źnten:

2 rode bieten
2 zoete aardappels
1 pastinaak
1 rode ui
2 teentje knoflook
2 takjes rozemarijn
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels honing
300 g roombrie
paar handen verse bladspinazie of rucola

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 ┬░C. Boen de bieten, zoete aardappel en pastinaak goed schoon. Snij ze in plakken van 0,5 cm dik. Pel de ui en snij in ringen.
  • Leg de groenten om en om rechtop in een (ronde) ovenschaal. Bij gebruik van een ronde ovenschaal krijg je een ring van groenten. Vul het midden op met de rest van de groenten.
  • Pel en snipper de knoflook. Hak de naaldjes van de rozemarijn fijn. Meng de knoflook en rozemarijn met de olijfolie en schenk dit over de groenten.
  • Zet de schaal in het midden van de oven. Dek de groenten de eerst 20 minuten af (met aluminiumfolie of een deksel) Verhit de schotel vervolgens nog 40 minuten.
  • Besprenkel de groenten de laatste 10 minuten met de honing. Snij de brie in plakken. Leg de brie de laatste minuut boven op de groente zodat deze een beetje smelt.
  • Haal de schotel uit de oven en laat iets afkoelen. Server de groenten op een bedje van wat spinazie of rucola.

Eet smakelijk