Citroen kwarktaart

20200521_162758

Ingrediënten:

500 gram kwark

250 ml slagroom

2 eetlepels poedersuiker

6 blaadjes gelatine

2 citroenen

1 dopje vanilleextract

Voor de bodem:

150 gram biskwie

1 eetlepel kokosolie

Bereidingswijze:

Week de gelatine in koud water. Doe de biskwie in de keukenmachine en maal fijn. Voeg hier een eetlepel gesmolten kokosolie doorheen. Vul de springvorm hiermee en druk goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast. De bodem moet stijf worden.

Klop de slagroom stijf. Rasp de schil van de citroenen en pers ze uit. Klop de kwark met de suiker en vanilleextract  los.

Verwarm het citroensap en voeg er de uitgeknepen gelatine bij. Roer goed door met een houten lepel.

Roer slagroom luchtig door de kwark. Roer hier het citroensap en een theelepel citroenrasp doorheen.

Haal de bodem uit de koelkast en stort het mengsel hier op.

Plaats minimaal 5 uur in de koelkast.

Bestrooi voor het serveren de overige citroenrasp over de taart.

Eet smakelijk