Gevulde aubergine rolletjes

untitled-1027

Ingrediënten voor4 personen

2 bollen mozzarella

verse basilicum

2 teentjes knoflook

1 blik tomatenblokjes

verse oregano

100 gram geraspte belegen kaas

1 eetlepel olie

3 aubergines

peper&zout

Bereidingswijze:

Snijd de aubergines in totaal 24 dunne plakken.

Verwarm de oven voor op 160˚C.

Leg de aubergine plakken in een schaal en bestrooi ze met fijn zout. Laat ongeveer 1 uur afgedekt rusten. Spoel ze af, droog af en rooster ze onder de hete grill of in een grillpan.

Maak ondertussen een tomatensaus. Laat de fijngesneden knoflook kleuren in de olijfolie, voeg de tomaten toe. Laat de saus op een laag vuur ±10 minuten koken en maak verder op smaak met versgemalen peper, zout en verse oregano.

Leg op het uiteinde van elke plak aubergine een plakje mozzarella en een blaadje basilicum. Rol de schijven op en leg ze in een ingevette ovenschaal.

Giet de tomatensaus erover en bestrooi met geraspte kaas.

Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten en laat de bovenkant iets bruin gratineren.

Eet smakelijk