Roscos

img_20201212_123839_210

Ingrediënten:
60 g kristalsuiker
8 g vanillesuiker
mespuntje zout
100 ml zonnebloemolie
halve tl kaneelpoeder
50 ml melk
5 g anijszaad
50 g roomboter
280 g bloem
5 g bakpoeder

Bereidingswijze:

Doe de suiker, vanillesuiker, zout, zonnebloemolie, kaneel, melk en anijszaad in een diepe kom en meng het samen tot een geheel. Voeg de roomboter, bloem en bakpoeder toe. Kneed samen tot samenhangend koekjesdeeg.
Maak er bollen van (35 gr. per bol). Druk het koekjesdeeg iets plat en haal het middelste eruit d.m.v. een dop of met een rond voorwerp.
Leg de koekjes in een voorverwarmde oven op 190 ℃ voor zo’n 10 tot 15 minuten (of tot de koekjes mooi goudbruin zijn gekleurd). Laat de koekjes compleet afkoelen.
Bestrooi met poedersuiker.