Snickers


20200925_145802

Ingrediënten:

200 gram dadels

20 gram havermeel

1 theelepel vanilleextract

2 eetlepels pindakaas

2 eetlepels ongezouten pinda’s

Snuf zout

150 gram chocolade 80%

Bereidingswijze:

Week de ontpitte dadels 10 minuten in warm water. Laat de dadels goed uitlekken.

Voor de karamellaag: Pindakaas,  dadels, vanille extract en een snufje zout in een keukenmachine malen tot er een plakkerige massa ontstaat. Haal 2/3 van het mengsel uit de mengkom en zet dit in de koelkast.

Voeg bij het restant de havelmeel en een eetlepel water. Meng dit goed doorelkaar.

Haal het karamel mengsel uit de koelkast en druk dit uit in een met bakpapier bekleed  vierkant bakblik. Hier gaat het havermout mengsel overheen.

Hak de pinda’s grof en bedek de dadel havermout ‘koek’.  Druk de pinda’s een beetje aan zodat ze er niet afvallen. Zet dit voor 2 uur in de koelkast.

Smelt chocolade au bain marie. Haal het bakblik uit de koelkast en snijd de Snickers kleine reepjes. Dompel deze in de gesmolten chocolade. Laat afkoelen op een stuk bakpapier.

Geniet ervan.